Aquest panell forma part d’una xarxa de cartelleria amb informació dels elements més destacats del patrimoni històric de Guardamar, com ara jaciments arqueològics, monuments i vestigis de la història més recent del municipi. Cadascun d’aquests elements assenyala rutes diverses. Si les segueixen, podran conèixer la rica història guardamarenca.
Els codis QR els permeten submergir-se en aquest petit viatge fàcilment i ràpida. Mitjançant el seu escaneig, el seu telèfon o tauleta enllaça amb les rutes mitjançant geolocalització (GPS). Així mateix, també pot accedir a les audioguies i a la informació complementària al nostre web.

El projecte (…) s’organitza al voltant de 5 rutes turístiques fonamentades en vestigis històrics conservats a Guardamar. Cadascuna d’aquestes rutes té una unitat temàtica i es pot fer a peu o amb bicicleta. Escanege el codi QR que enllaça amb el recorregut de la seua elecció.

RUTA 1 (color blanc): ARQUEOLOGIA SOTA LES ARENES. (Distància: 6,36 km).

MAG (Museu Arqueològic de Guardamar), Castell de Guardamar, La Fonteta (ciutat fenícia) i Ràbita Califal (monestir islàmic).

RUTA 2 (color marró): ARQUEOLOGIA DEL TERRITORI. (Distància: 19,66 km).

MAG (Museu Arqueològic de Guardamar), La Fonteta (ciutat fenícia), Ràbita Califal (monestir islàmic), Castell de Guardamar, Cabeço Petit de l’Estany (nucli fenici) i El Montcaio.

RUTA 3 (color blau): CULTURA DE L’AIGUA. (Distància: 6,57 km).

MAG (Museu Arqueològic de Guardamar), Molí de Sant Antoni, Pont de Ferro, Comportes de la Companyia Riegos de Levante, Sénia del Riu Sec i Casa-Museu Forestal “Enginyer Mira” (Oficina de Turisme).

RUTA 4 (color verd): LA REPOBLACIÓ FORESTAL DE LES DUNES. (Distància: 2,86 km).

Casa-Museu Forestal Enginyer Mira (Oficina de Turisme), Parc Alfons XIII, escultura Enginyer Mira, Conjunt del Viver Vell (Aljub, Casa Forestal i bust de l’Enginyer Mira) i MAG (Museu Arqueològic de Guardamar).

RUTA 5 (color vermell): PASSEIG LARRAMENDI. (Distància: 0,86 km).

MAG (Museu Arqueològic de Guardamar), Traçat neoclàssic de Larramendi: Plaça dels Pescadors, Església de Sant Jaume Apòstol i Plaça dels Llauradors.

Audioguia QR. Poseu-vos els auriculars i submergiu-vos en la Història de Guardamar.

Tots els panells que trobe en les (…) té una audioguia integrada, que s’activarà amb un codi QR. Després, trieu l’idioma de la seua preferència. Amb el seu mòbil o tauleta podrà sentir la informació mitjançant un sistema còmode i ràpid.

Com funcionen els Codis QR?

Emprar un codi QR és molt senzill. Tan sols necessita un dispositiu mòbil o una tauleta amb accés a internet. D’aquesta manera, podrà descarregar una aplicació de lectura de codis QR. Pot fer-ho amb l’aplicació PLAY STORE (logo de Play Store) d’Android o APP STORE (logo). Si el dispositiu és Apple, escriviu “QR” i tindrà accés a aquests lectors. Un cop descarregada i instal·lada, entreu en l’aplicació. A través de la càmera del seu dispositiu escanege el codi QR que desitge i automàticament enllaçarà amb el contingut.